Europa League - Gent-coach Hein Vanhaezebrouck tevreden met Europese campagne

door
Belga
Leestijd 2 min.

Voor AA Gent is de Europese trein gestrand in de achtste finales van de Europa League. De Gentenaars dwongen Racing Genk donderdagavond wel tot het eerste Europese puntenverlies van het seizoen in eigen huis (1-1), maar dat was niet voldoende om de 2-5 nederlaag uit de heenwedstrijd uit te wissen. "Hier met vier doelpunten verschil komen winnen, is een utopie", ging Gent-coach Hein Vanhaezebrouck na de wedstrijd van start op de persconferentie in de Luminus Arena. "Het was vorige week dat we in onze voeten geschoten hebben, net zoals we ook al tegen Shakhtar gedaan hebben. Als je veel individuele fouten maakt, betaal je dat in Europa cash. Maar we hebben onderweg ook Tottenham uitgeschakeld en dat is niet zo simpel. Het doel was overwinteren en we zijn nog een ronde verder geraakt, dus mogen we tevreden zijn."

Vanhaezebrouck was dan meer minder gelukkig met de eerste helft van zijn team, dat al na twintig minuten tegen een 1-0 achterstand aankeek. "In de eerste helft kwam het er niet uit. We liepen niet goed, het was 'alibi-verdedigen' en daar hou ik niet van. Enkele jongens kunnen terugblikken op een niet al te sterke wedstrijd. Louis Verstraete was misschien wel de beste speler. Hij is fantastisch ingevallen, ons niveau ging direct omhoog. We gingen dominant spelen en dat heeft ervoor gezorgd dat we verdiend gelijkmaken. Ik heb bewondering voor hem. Hij is heel goed omgegaan met zijn mindere prestatie van vorige week. Ik heb het als voorbeeld aangehaald in de kleedkamer om te tonen hoe snel het kan gaan in voetbal."

Op de Gentse bank zaten er met Andreas Burssens, Elton Kabangu, Dante Walen en Yassine Abdelali vier beloften. "Het heeft niet veel zin om hen een minuutje te gunnen. Dat is niet de bedoeling. Je wil resultaat, ook al hadden we ons niet specifiek voorbereid op deze wedstrijd. Onze doelstelling is immers Play-off I", besloot de Gentse coach.

.

bron: Belga