Foutparkeren in Oostende? Auto op de schroothoop

In Oostende is een wagen weggetakeld naar de schroothoop. De auto stond er al verschillende maanden fout geparkeerd en de politie raakte niet in contact met de eigenaar.
door
Timmy
Leestijd 1 min.

De 'Koningin der Badsteden' liet gisteren in de Zwitserlandstraat een Renault weghalen die daar al enige tijd geparkeerd stond. Buurtbewoners vroegen zich af of het nodig was een vrachtwagen op te roepen om de auto naar de schroothoop te brengen.

"Het gebeurt vaker dat wrakken op die manier uit de stad geweerd worden", zegt Carlo Smits, commissaris van de lokale politie aan Het Laatste Nieuws. "De auto stond er al maanden geparkeerd en meerdere pogingen om de eigenaar te bereiken, draaiden op niets uit."

In het begin plaatsten agenten een wielklem en stuurden ze de eigenaar ook een aangetekende brief. Maar daar werd niet op gereageerd. Het voertuig kreeg het label van verloren voorwerp opgeplakt en werd eigendom van Oostende. De stad moet hoge kosten betalen om de wagen daar te laten staan, dus belandde hij op de schroothoop.

 

Foutparkeren? Zo lossen ze dat op in Oostende https://t.co/OVJdSA3ppX #hln pic.twitter.com/VjesZG3D2E

— HLN.BE (@HLN_BE) 16 maart 2017