Quick-Step Floors met stevige selectie aan de start Milaan-Sanremo

door
Belga
Leestijd 1 min.

Tom Boonen, Philippe Gilbert en Julien Vermote zijn de drie Belgische deelnemers van Quick-Step Floors voor de 108e editie van Milaan-Sanremo (WorldTour), de Italiaanse wielerklassieker die zaterdag gereden wordt. Dat maakte het team vandaag bekend. Het trio krijgt er met onder andere Fernando Gaviria en Julian Alaphilippe enkele stevige ploegmaats bij. Boonen werd in 2007 als eens derde in La Primavera en eindigde in 2010 op de tweede plaats, Gilbert van zijn kant werd tweemaal derde. Alaphilippe - in Parijs-Nice goed voor ritwinst, de witte en de groene trui - maakt zijn debuut. Met spurtbom Gaviria, maandag nog winnaar van de zesde etappe in de Tirreno, heeft Quick-Step Floors een van de favorieten voor de zege op de Via Roma in de gelederen. Vorig jaar had de snelle Colombiaan zonder zijn val in de laatste bocht misschien wel voor de oppergaai kunnen meestrijden, de winst ging toen naar de Fransman Arnaud Démare.

"Deze etappe deed een beetje aan Milaan-Sanremo denken, een miniversie dan toch, met die laatste helling als een soort van Poggio om het verschil nog te maken. Maar vandaag was er een rit van 168 km, Milaan-Sanremo telt er bijna 300, dus dat wordt compleet anders", had Gaviria na zijn zege van gisteren in de Tirreno laten optekenen.

De selectie: Julian Alaphilippe (Fra), Jack Bauer (NZe), Tom Boonen (BEL), Fernando Gaviria (Col), Philippe Gilbert (BEL), Fabio Sabatini (Ita), Matteo Trentin (Ita), Julien Vermote (BEL).

bron: Belga