Champions League - Leicester en Juventus naar kwartfinales

Leicester City en Juventus hebben zich dinsdagavond geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Leicester versloeg Sevilla met 2-0, Juventus zag de kwalificatie nooit in gevaar komen en won zonder sprankelend voetbal met 1-0 van Porto. FC Sevilla, dat in de drie uitwedstrijden in de groepsfase geen enkel doelpunt slikte op verplaatsing, verdedigde in het King Power Stadium een 2-1 voorsprong uit de heenmatch. Hoewel Leicester aanvankelijk de bal opeiste en ook het beste voetbal op de mat legde, waren het de Spanjaarden die onder meer via Pablo Sarabia de beste kansen creëerden. Op een stilstaande fase lukte het dan toch voor de thuisploeg: Wes Morgan (26.) werkte met een gelukje een vrije trap van Riyad Mahrez in doel. Een dubbele wissel bij Sevilla leek te gaan lonen, met onder andere een bal tegen de lat van Sergio Escudero na tien minuten in de tweede helft. De bezoekers kregen twee minuten later echter het deksel op de neus. Marc Albrighton (55.) bracht Leicester met een schot in de benedenhoek op een dubbele voorsprong. Een tweede gele kaart voor Samir Nasri na een opstootje met Jamie Vardy en een gemiste penalty van Steven N'Zonzi ontnamen Sevilla de hoop op verlengingen. Leicester kwam nog enkele keren dicht bij een extra treffer, maar het bleef 2-0.

In Turijn kon makkelijk zijn goede uitgangspositie handhaven. Na een 0-2 uitzege twee weken geleden versloeg het in eigen huis FC Porto met 1-0. De Oude Dame hield de hele wedstrijd makkelijk controle en bepaalde het spelritme zonder echt uit te blinken. Vijf minuten voor de pauze hield Maxi Pereira de bal met zijn hand uit het doel. Porto nog meer dan een helft met z'n tienen en een penalty waren het gevolg. Juve-uitblinker Paulo Dybala (41.) zette de strafschop om. De Portugezen konden het Juventus nog één keer moeilijk maken in de tweede helft: na een snelle counter kwam Diogo Jota alleen voor Buffon te staan, maar hij stiftte de bal in het zijnet. De kwalificatie van de leider in de Italiaanse Serie A kwam nooit in gevaar. Porto-doelman Iker Casilas speelde zijn 175e Europese wedstrijd en werd daarmee alleen recordhouder. Eerder moest de Spanjaard het record delen met de Italiaan Paoli Maldini. Met 164 wedstrijden is Casillas ook in de Champions League recordhouder. Rode Duivel Laurent Depoitre kwam bij Porto niet van de bank.

Vorige week plaatsten Bayern München, Borussia Dortmund, Real Madrid en Barcelona zich al voor de achtste finales. Woensdagavond staan met Monaco - Manchester City (heen 3-5) en Atletico Madrid - Bayer Leverkusen (4-2) de laatste twee achtste finales op het programma.