Artexis weigert manifestatie voor 20.000 mensen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Artexis, de exploitant van onder meer de hallen Flanders Expo in Gent, weigert een manifestatie voor 20.000 mensen van de Unie van Europese Turkse Democraten (UETD) in het kader van het nakende referendum in Turkije. Dat bevestigt CEO Dirk Van Roy. Ondanks een verklaring van UETD-voorzitter Basir Hamarat zondagmiddag, dat Flanders Expo voor hem te klein was en er dus naar andere locaties gezocht wordt, blijkt UETD afgelopen weekend haar aanvraag voor een evenement daar toch opgetrokken te hebben van 13.000 naar 20.000 mensen. De datum van het evenement zou zondag 9 april zijn.

"Gezien wat er gebeurd is in de ons omringende landen, zijn we niet in staat om die hoeveelheid in goede banen te leiden", zegt CEO Van Roy. "Alleen al het veiligheidsaspect zou complex worden, dit groeit ons petje te boven. We zijn voor de vrijheid van meningsuiting, maar het moet voor ons haalbaar blijven."

Van Roy zegt dat er nog geen veiligheidsdossier werd opgemaakt, en dat de politie en het stadsbestuur dus nog niet tussenkwamen. Artexis maakte haar beslissing net voor de middag bekend aan UETD.

bron: Belga