Pas op 20 maart duidelijkheid omtrent derde tot achtste speeldag Jupiler Pro League

door
Belga
Leestijd 2 min.

Omdat er nog drie Belgische clubs in de achtste finales van de Europa League zitten wacht de Pro League nog tot maandag 20 maart om de speeldata en starturen van de wedstrijden op de speeldagen drie tot en met acht in Play-off I en II bekend te maken, zo vertelde kalendermanager Nils Van Branteghem tijdens de kalendervoorstelling in Diegem. Met drie Belgische clubs in de achtste finales van de Europa League en de Pro League die de speeldagen drie tot en met acht in de achtste editie van de Play-offs nog open laat, ligt ook de optie voor maandagavondvoetbal nog op tafel. De betrokken teams willen een extra rustdag, de tegenstanders vrezen minder toeschouwers en dus minder inkomsten. De Pro League verkondigde eerder al dat het mogelijk is dat er dit seizoen nog wedstrijden op maandagavond gespeeld worden. De overkoepelende supportersfederatie 'Belgian Supporters' kantte zich eerder al tegen de invoering van maandagavondvoetbal in de Jupiler Pro League.

Na de heenwedstrijden in de achtste finales lijken Racing Genk (2-5 zege in Gent) en RSC Anderlecht (0-1 zege in Nicosia) goed op weg om door te stoten tot de kwartfinales van de Europa League, waarvan de loting vrijdag plaatsvindt. Die wedstrijden worden op 13 en 20 april afgewerkt. Anderlecht gaat normaliter in het weekend van 14 tot 17 april op de derde speeldag in POI op bezoek bij KV Oostende, in het weekend van 21 tot 23 april staat de topper tegen Club Brugge op het programma. Genk gaat in Play-off IIb in het weekend van 14 tot 17 april op bezoek bij KV Kortrijk, een week later is Moeskroen te gast in de Luminus Arena.

Ook de finale van Play-off II waarin de winnaar van groep A het tegen de winnaar van groep B opneemt, staat op donderdag 25 mei nog onder voorbehoud genoteerd. De Amerikaanse president Donald Trump zakt dan naar België af en er moet nog onderzocht worden of die wedstrijd dan om veiligheidsredenen kan doorgaan. In tegenstelling tot vorig seizoen wordt er niet meer met een heen- en terugwedstrijd gespeeld, de finale vindt plaats op het terrein van de hoogst geklasseerde in de reguliere competitie, drie dagen later (28 mei) strijden de winnaar van Play-off II en de nummer drie, vier of vijf uit Play-off I nog voor het laatste Europese ticket.

bron: Belga