Dief krijgt berouw en belt slachtoffers op

Een familie uit Roeselare heeft haar gestolen laptop terug. De persoon die het toestel had ontvreemd, liet het terug bezorgen en belde daarna om zijn excuses aan te bieden.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

Stefanie Vandommele baat een tearoom uit in Roeselare. Vorige week maandag lette een van haar medewerkers even niet op en werd een laptop uit de zaak gestolen. Daarop stonden onder andere heel wat familiefoto's. Stefanie was ontroostbaar, maar een week later klaarde hemel plots op.

Een man die zei dat hij de broer van de dief was, stond zaterdag plots aan de deur met het toestel. Later op de dag kreeg de man van Stefanie ook nog telefoon van de dader. Hij wilde zijn verontschuldigingen aanbieden voor het leed dat hij had aangericht.

Moedig gebaar

Stefanie denkt dat de dief berouw heeft gekregen door een bericht dat ze op Facebook had geplaatst. Daarin legde ze de situatie uit en benadrukte ze de sentimentele waarde van de vele foto's die op de computer waren opgeslagen.

"Ik wil langs deze weg toch benadrukken dat we de dief ongelooflijk dankbaar zijn", zei de vrouw in Het Laatste Nieuws. "Akkoord, hij heeft ons bestolen, maar dat telefoontje moet echt bakken moed hebben gevergd. Dit gebaar toont misschien wel aan dat hij ondanks zijn misstap toch wil leven als een eerlijk mens."