KV Mechelen en Standard treffen elkaar in Play-off II

door
Belga
Leestijd 2 min.

KV Mechelen komt samen met Standard terecht in groep A van Play-off II in de Jupiler Pro League. Dat blijkt zondag na afloop van de 30e en laatste speeldag van de reguliere competitie. Yannick Ferrera en zijn KVM grepen op de slotspeeldag alsnog naast een eerste deelname aan Play-off I, na de 3-0 nederlaag bij AA Gent. Doordat de Mechelaars zo op de zevende plek belanden, komen ze terecht in groep A van Play-off II, samen met Standard. Bij die club werd Ferrera in september naar de uitgang geduwd, waarna huidig Standard-coach Aleksandar Jankovic de omgekeerde beweging maakte.

Malinwa en de Rouches, die in de reguliere competitie op een teleurstellende negende plaats eindigden, krijgen het gezelschap van STVV en Waasland-Beveren. Lierse en Union, twee clubs uit eerste klasse B, mogen in poule A ook bikkelen om een Europees ticket.

Racing Genk was zondag ook nog in de running voor Play-off I, maar de 0-4 zege bij het gedegradeerde Westerlo volstond uiteindelijk niet gezien de uitslagen in de wedstrijden AA Gent-KV Mechelen (3-0) en Lokeren-Charleroi (0-0). De Limburgers krijgen in Play-off IIB het gezelschap van KV Kortrijk, Lokeren, Eupen, Excel Moeskroen en 1B-club Roeselare, dat in de play-offs voor de promotie zijn meerdere moest erkennen in Antwerp.

Play-off II is voor het eerst uitgebreid van acht naar twaalf ploegen. De teams spelen twee keer tegen elkaar en beginnen met nul punten. De winnaars van de poules spelen de eindstrijd van Play-off II. De winnaar van die finale strijdt tegen een team uit Play-off I voor het laatste Europese ticket.

De speelkalender wordt maandag vanaf 15u bekendgemaakt.

bron: Belga