Anderlecht snoept Club Brugge in extremis eerste plaats af

Anderlecht en niet Club Brugge sluit de reguliere competitie van de Jupiler Pro League af als leider. Paars-Wit haalde het zondag op de 30e en laatste speeldag voor aanvang van de play-offs met 3-0 van Waasland-Beveren en snoepte zo de leidersplaats in extremis af van landskampioen Club Brugge. Blauw-Zwart leed op eigen veld immers verrassend puntenverlies tegen STVV en zakte naar plaats twee. De Brusselaars verzekerden zich dankzij hun eerste plaats na de reguliere competitie al (minstens) van een ticket voor de derde kwalificatieronde van de Europa League. Paars-Wit had zijn schaapjes tegen de Waaslanders al snel op het droge. Na 40 minuten stond de thuisploeg 3-0 voor, Massimo Bruno, topschutter Lukasz Teodorczyk (met zijn twintigste van het seizoen) en Kara Mbodji waren de doelpuntenmakers van dienst. Na de pauze controleerde de recordkampioen de partij, Köteles voorkwam erger voor Waasland-Beveren.

Drie punten dus voor de Brusselaars en daardoor sprongen ze alsnog over Club. De West-Vlamingen schoten zichzelf immers in de voet door op eigen veld twee punten te grabbel te gooien tegen STVV. De Truienaars scoorden vlak voor rust via De Petter (al was het onduidelijk of de bal volledig over de doellijn gegaan was). Meteen na de pauze zette Club de scheve situatie recht dankzij kopbaltreffers van Vanaken en Claudemir, de thuisploeg leek zegezeker. Dat was zonder Gerkens gerekend, die zes minuten voor affluiten de gelijkmaker lukte. Duur puntenverlies dus voor Club Brugge, dat Play-Off I start met één punt minder dan de Brusselaars.