Brussels Smart City for Education moet Brusselaar digitaal opvoeden

door
Belga
Leestijd 1 min.

Onderwijs en digitale geletterdheid zijn cruciaal in het beleid van de slimme stad. Die boodschap bracht Brussels staatssecretaris voor Digitalisering Bianca Debaets vandaag aan de start van het evenement Brussels Smart City for Education waar professionelen en geïnteresseerden rond onderwijs en digitalisering samen kwamen. Op het Brussels Smart City for Education-evenement worden de digitale ontwikkelingen die onze samenleving en in het bijzonder de kijk op leren onderwijzen en kennis delen veranderen centraal geplaatst. Via verschillende workshops en sprekers wordt getoond hoe digitalisering ingrijpt op onze maner van opvoeden. "Leren, onderwijzen en kennis delen ondergaan grote veranderingen door digitale ontwikkelingen. Het is cruciaal dat iedereen voldoende digitaal geletterd is om mee de vruchten te plukken", aldus staatssecretaris Debaets.

In dat opzicht is investeren in onderwijs erg belangrijk. Met het project 'Fiber to School' worden alle 166 secundaire scholen in het Brussels Gewest tegen 2020 uitgerust met ultrasnel internet via het glasvezelnetwerk van IRISnet. Een investering van 35.000 euro per school, waarvan 89 scholen nu al genieten. Digitale inclusie wordt eveneens bevorderd door de 92 gratis hotspots van wifi.brussels die nu reeds beschikbaar zijn op openbare plaatsen.

Op 13 juni volgt in Flagey het volgende event Brussels Smart City for Culture. Daar zal de focus liggen op het gebruik van digitalisering bij de productie en verspreiding van cultuur. Staatssecretaris Debaets lanceerde vandaag meteen een projectoproep rond digitalisering en cultuur. De winnaars worden dan in juni voorgesteld.

bron: Belga