BMC troeft Quick-Step af in ploegentijdrit Tirreno-Adriatico

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het Amerikaanse BMC heeft de eerste etappe van Tirreno-Adriatico (WorldTour), een ploegentijdrit van 22 kilometer in en om Lido di Camaiore, gewonnen. BMC (23:20) liet Quick-Step Floors (23:37) en het Franse FDJ (23:42) achter zich. De Italiaan Damiano Caruso is de eerste leider. Het zag er lange tijd naar uit dat Tom Boonen in zijn laatste rittenkoers nog eens een leiderstrui zou mogen aantrekken. Quick-Step Floors had immers bijna de hele race de snelste tijd en Tom Boonen was als eerste van het team over de aankomst gekomen. Maar dat was buiten BMC gerekend. Het team van Greg Van Avermaet, dat als laatste gestart was, bleek in de slotfase toch nog zeventien seconden sneller.

Lotto Soudal, met zeven Belgen aan de start, finishte als zevende in 24:12. Team Sky was de tegenvaller van de dag met een achttiende plaats (25:02).

De Italiaan Damiano Caruso is de eerste leider in Tirreno-Adriatico, Greg Van Avermaet is terug te vinden op de derde plaats in het klassement.

Morgen krijgen de renners in de tweede etappe 229 kilometers tussen Camaiore en Pomarance voorgeschoteld. De etappe is grotendeels vlak, maar de aankomst is gelegen op een klim van twaalf kilometer.

bron: Belga