Mediahuis wil TMG overnemen - Ondernemingsraad TMG stapt naar de rechter

door
Belga
Leestijd 2 min.

De centrale ondernemingsraad van Telegraaf Media Groep (TMG) vecht het besluit aan van haar raad van commissarissen om het bod van Mediahuis op TMG aan te bevelen. Dat schrijft De Telegraaf dinsdagavond. De centrale ondernemingsraad herinnerde de raad van commissarissen en raad van bestuur vorige week per brief aan hun belofte om potentiële bieders een gelijk speelveld te bieden. De raad van commissarissen negeerde de brief en sloot dit weekend een deal met Mediahuis, in België uitgever van onder meer De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

"De centrale ondernemingsraad gaat deze stap naar de Ondernemingskamer van het Gerechtshof te Amsterdam nemen omdat het hem in de afgelopen periode niet mogelijk is gemaakt om op basis van deugdelijke en voldoende informatie een goed beeld te verkrijgen van de afweging en de keuze die aan TMG voorligt", aldus voorzitter Ria Mul in een mededeling.

Mocht de Ondernemingskamer het beroep gegrond achten, dan kan deze zware voorzieningen treffen. In het uiterste geval zou Mediahuis zelfs voorlopig verboden kunnen worden om een bod uit te brengen op TMG, schrijft De Telegraaf.

De centrale ondernemingsraad benadrukt dat het met deze gang naar de Ondernemingskamer geen partij kiest voor één van beide bieders. "De centrale ondernemingsraad ziet zich genoodzaakt deze stap te zetten in de verwachting dat dit de enige manier is om te kunnen realiseren dat de centrale ondernemingsraad de rol speelt die hem toekomt. De centrale ondernemingsraad doet dit vanuit zijn verantwoordelijkheid voor TMG als geheel en de medewerkers."

bron: Belga