Adecco en VUB helpen studenten bij eerste carrièrestappen

door
Belga
Leestijd 1 min.

The Adecco Group en de Vrije Universiteit Brussel (VUB) hebben officieel het VUB Career Center geopend. Met dat initiatief begeleiden beide partners de studenten actief in de zoektocht naar hun eerste stageplaats of job. Afstuderen is één ding, maar je plaats veroveren op de arbeidsmarkt is een tweede ding en dat beseffen ze bij de VUB en The Adecco Group. Het VUB Career Center gaat studenten actief ondersteunen in hun eerste carrièrestappen via allerhande middelen. Zo zijn er workshops over "personal branding" of sollicitatietechnieken en voorziet het Career Center ook individuele coaching bij het opstellen van cv's en motivatiebrieven.

Tegelijkertijd wordt de dienstverlening voor de bedrijven geoptimaliseerd via de Campus Recruitment Service van het carrièrecentrum. Daar kunnen geïnteresseerde werkgevers een beroep doen op de expertise van The Adecco Group in de screening en selectie van talent.

"Via het VUB Career Center willen we deze jongeren stimuleren om niet enkel te focussen op de technische vereisten van een bepaalde functie, maar vanuit de eigen sterktes uit te gaan", vertelt Caroline Pauwels, rector van de Vrije Universiteit Brussel. "Voor wie nog maar net komt kijken op de arbeidsmarkt geldt vaak het principe: je kan meer dan je denkt."

Samen met de lancering van het Career Center werd ook de campagne "Rector for 1 Week" gelanceerd. De winnende VUB-Masterstudent wordt een week lang sidekick van rector Caroline Pauwels.

bron: Belga