Onderneemster Nathalie Arteel: «Beslis nu een sterke vrouw te worden»

Als kind werd Nathalie Arteel door haar moeder uit Libië gesmokkeld. Als volwassen vrouw en onderneemster werkte ze zich een weg naar het succes. Haar succeslessen voor vrouwen?
door
marketing
Leestijd 2 min.

Nathalie Arteel, zaakvoerster van de kmo Arteel, weet hoe als je als vrouw moet knokken. “Mijn allergrootste ontdekking van de afgelopen 25 jaar als onderneemster, is dat het uitbouwen van een succesvolle carrière en duurzame relatie start bij een gezond zelfbeeld. Het is zo belangrijk dat je in jezelf gelooft”, schrijft Nathalie in haar handleiding voor avontuurlijke vrouwen: Durf, Leef & Onderneem.

Hoe versterk je jouw zelfbeeld?

1. Heb zelfdiscipline

Elke dag vroeg opstaan, eenvoudig eten, hard werken... Het zijn volgens Nathalie goede gewoonten die helpen kleine doelen te bereiken. “Tegelijkertijd geniet je door deze discipline ook harder van een uitspatting als lang in bed blijven liggen.”

2. Word een sterke vrouw

“Beslis om mentaal en fysiek een sterke vrouw te worden. Doe nooit iets tegen je waarden. Sluit nooit compromissen over je waarden.”

3. Elke dag actie

“Onderneem elke dag initiatieven om je kleinere subdoelen te verwezenlijken. Je elke dag zien evolueren in de richting van je doelen, geeft zelfvertrouwen.”

4. Sport

“Sport regelmatig. Het maakt je mentaal sterk en zorgt ervoor dat je ook in je professioneel leven makkelijker scoort.”

5. Geef een compliment

“Geef oprechte complimenten. Alles wat andere mensen een goed gevoel geeft, geeft ook jou een goed gevoel.”

6. Investeer in jezelf

“Stretch jezelf. Leer steeds nieuwe dingen. Ga nieuwe uitdagingen aan.”


Bron: Durf, Leef & Onderneem, Nathalie Arteel, Davidsfonds Uitgeverij, 2016,

ISBN 978 90 5908 772 9

Foto: Chak López