Chelsea neemt nieuwe stap in bouw nieuw stadion

door
Belga
Leestijd 2 min.

Een nieuw stadion voor Chelsea met een capaciteit van 60.000 toeschouwers is weer een stap dichterbij gekomen. Na de bouwvergunning is een volgende, belangrijke horde genomen, namelijk de goedkeuring van de burgemeester van Londen. Sadiq Khan verklaarde maandag dat hij er het volste vertrouwen in heeft dat de investering van 600 miljoen euro in Stamford Bridge "een juweel op de sportieve kroon van Londen wordt."

Chelsea, het team van Rode Duivels Thibaut Courtois, Eden Hazard en Michy Batshuayi en de huidige koploper in de Premier League, noemde de goedkeuring van de burgemeester een belangrijke stap, maar onderstreept dat de bouw nog niet kan beginnen. "Er zijn nog wat hobbels te nemen in de plannen, voordat we met het werk kunnen beginnen", meldde de Londense club op zijn website. Chelsea hoopt dat de werkzaamheden afgerond zijn voor de start van het voetbalseizoen 2021-2022.

Burgemeester Khan toonde zich in een persbericht groot voorstander van een nieuw stadion voor de Blues. "Londen is één van de grootste sportsteden ter wereld. Ik kijk er dan ook naar uit dat Chelsea een nieuw stadion zal toevoegen een het fantastische aanbod sportarena's in onze stad", aldus Khan.

Chelsea voetbalt al sinds 1905 op Stamford Bridge, dat op dit moment plaats biedt aan 41.600 fans. Concurrent Arsenal verhuisde tien jaar geleden al naar het Emirates Stadium, een groter stadion met 60.000 plaatsen. Tottenham Hotspur, ook afkomstig uit Londen, breidt op dit moment White Harte Lane uit naar een soortgelijke capaciteit. West Ham United speelt sinds dit seizoen in het grote Olympisch Stadion, met als capaciteit 80.000 plaatsen.

bron: Belga