Antwerp zet met 3-1 zege tegen Roeselare belangrijke stap richting eerste klasse

Antwerp heeft vandaag de heenwedstrijd in de finale van de Proximus League met 3-1 (rust: 1-0) gewonnen van Roeselare. In een uitverkochte Bosuil zorgden Joeri Dequevy (35.), een owngoal van Carlo Damman (57.) en Geoffry Hairemans (73.) van op de stip voor de doelpunten voor de oudste club van het land, Baptiste Schmisser scoorde na 64 minuten het belangrijke uitdoelpunt voor de bezoekers. De terugwedstrijd in deze clash om promotie wordt op zaterdag 11 maart (20u) in Roeselare gespeeld. In een zinderende Bosuil die deed terugdenken aan de hoogdagen van The Great Old was het 35 minuten nagelbijten voor de thuissupporters, maar toen zorgde Joeri Dequevy toch voor de verlossing. Na een redding van doelman Wouter Biebauw op een poging van Faris Haroun kreeg de bezoekende verdediging het leer niet meteen uit de kleine rechthoek. Via Haroun kwam de bal bij Dequevy, die de score opende tegen zijn ex-ploeg. Een verdiende voorsprong voor Antwerp, dat met de terugwedstrijd van komend weekend op Schiervelde in het achterhoofd geen vrede nam met de kleine voorsprong en op zoek ging naar de 2-0. Daarvoor was het wachten tot na de rust, al kreeg de thuisploeg wel de hulp van Roeselare-verdediger Carlo Damman, die een hoekschop voorbij zijn eigen doelman werkte. Voordien had Ibou Sawaneh wel de kans op de gelijkmaker voor de West-Vlamingen laten liggen.

Het tegendoelpunt viel uiteindelijk dan toch: ook Roeselare profiteerde van een hoekschop en Baptiste Schmisser tikte de gelijkmaker knap binnen. Met 2-1 stond de thuisploeg er plots weer een pak minder goed voor en dus moest er nog gescoord worden op de Bosuil. Opnieuw kreeg Antwerp daarvoor de hulp van de bezoekers. Ibou beging handspel in de eigen zestien en het leer ging terecht op de stip: Geoffry Hairemans zette zich achter de bal en trapte naar goede gewoonte staalhard in het dak van het doel. In de slotfase ontsnapte Antwerp nog aan de 3-2. Met de 3-1 eindzege in de achterzak zette The Great Old een belangrijke stap richting de terugkeer naar eerste klasse.