Ongrijpbare Dries Mertens loodst Napoli met twee goals voorbij AS Roma en Radja Nainggolan

door
Belga
Leestijd 1 min.

Napoli heeft vandaag op de 27e speeldag van de Italiaanse Serie A de topper op het veld van AS Roma gewonnen met 1-2. Rode Duivel Dries Mertens was met twee goals de grote uitblinker bij de Napolitanen. Mertens (26.) ontbond iets voor het halfuur een eerste keer zijn duivels, toen hij door de buitenspelval glipte en de bal over de uitkomende Roma-doelman Szczesny stiftte. Enkele minuten na de pauze schoot de Rode Duivel (50.) opnieuw raak. Een voorzet van Insigne duwde hij aan de tweede paal binnen. Strootman (89.) scoorde nog tegen voor Roma, maar de Napolitaanse zege kwam niet meer in gevaar.

Dankzij twee nieuwe treffers dikt Mertens zijn seizoenstotaal aan tot achttien. In de topschuttersstand moet de Leuvenaar alleen Andrea Belotti (Torino), Edin Dzeko (AS Roma) en Gonzalo Higuain (Juventus) laten voorgaan. Zij hebben elk negentien goals achter hun naam.

Een kwartier voor tijd werd Mertens, mogelijk licht geblesseerd nadat hij slecht neerkwam, naar de kant gehaald. Bij Roma speelde Radja Nainggolan negentig minuten, terwijl Thomas Vermaelen op de bank bleef.

In de stand verstevigt Napoli (57 punten) zijn derde plaats, met twee punten minder dan de nummer twee AS Roma. Juventus, dat morgen de verplaatsing naar Udninese maakt, blijft leider met 66 punten.

bron: Belga