200 misnoegde Britse en Truiense supporters in protestmars tegen Duchâtelet

door
Belga
Leestijd 2 min.

Zaterdagavond hebben zo'n 200 Britse voetbalsupporters van Charlton Athletic en een tiental fans van STVV in Sint-Truiden een protestmars gehouden tegen Roland Duchâtelet, eigenaar van beide clubs. Met slogans als "We want our Charlton back", "Just sell our club" en "We want Roland out" trokken de misnoegde supporters onder politiebegeleiding van het centrum van Sint-Truiden naar het voetbalstadion Stayen, een tocht van zo'n 1,5 kilometer.

De fans die meeliepen in de protestmars zijn het niet eens zijn met het sportieve beleid dat Roland Duchâtelet voert. "Het is duidelijk dat hij weinig of niets geeft om sportief succes en dat zijn focus vooral ligt op de groei van zijn eigendommen", aldus de protestgroep "Graag een Ander STVV" (GrAS). "De club is enkel een bron van inkomsten voor de NV Stayen. Voor STVV biedt deze relatie geen enkele kans in het verder ontwikkelen van de club en het nastreven van sportief succes, integendeel."

De Britse supporters van Charlton Athletic kwamen met zo'n 200 naar Sint-Truiden en ze vormden dan ook het luidste deel van de betoging. "We komen helemaal tot hier, omdat het dan gemeld wordt in de Belgische media en dan is Roland Duchâtelet wel verplicht om te reageren", aldus de Britse protestgroep "Coalition Against Roland Duchâtelet" (CARD). "We zijn tot de conclusie gekomen dat, om invloed op Duchâtelet te kunnen uitoefenen, we op de drempel voor zijn deur moeten samenkomen. We willen hem in verlegenheid brengen in zijn eigen stad." Maar van Duchâtelet bleek noch tijdens de mars, noch bij de aankomst aan Stayen enig spoor.

bron: Belga