Verdacht voertuig Hallepoort: bestuurder staat bekend als geradicaliseerd

door
Belga
Leestijd 1 min.

De bestuurder van voertuig met gasflessen dat werd onderschept aan de Hallepoort, staat gesignaleerd als zijnde geradicaliseerd. Dat zegt de burgemeester van Sint-Gillis, Charles Picqué. De bestuurder, die alleen in de auto zat, werd deze namiddag tegengehouden aan de Hallepoort na een snelheidscontrole. Hij had meerdere rode lichten genegeerd voor hij kon worden onderschept op de Waterloolaan. Toen de agenten hem wilden controleren, stelden ze vast dat hij bekend staat als geradicaliseerd.

De man weigerde om zijn koffer te openen, waarna de agenten de deur van de bestelwagen forceerden. In de koffer troffen ze meerdere gasflessen aan. Uit veiligheidsoverwegingen werden de omliggende woningen geëvacueerd en heeft de politie een ruime veiligheidszone rond het voertuig ingesteld. Ook het metrostation Hallepoort werd ontruimd, zo zegt de politie van de zone Brussel-Zuid (Anderlecht, Sint-Gillis, Vorst). De ontmijningsdienst DOVO is ter plaatse.

Het incident leidt tot veel verkeershinder. Mobiris meldt op Twitter dat de Waterloolaan is afgesloten ter hoogte van de Hallepoort: er is vertraagd verkeer van de Leopold II-tunnel tot en met de Louizatunnel richting Zuid. De MIVB tweet dat trams en metro's er geen halte houden in het station.

bron: Belga