Primera Division - Real Madrid pakt in dolle slotfase nog een punt tegen Las Palmas

Real Madrid heeft woensdagavond op de 25e speeldag in de Spaanse Primera Division in eigen huis een 3-3 gelijkspel moeten toestaan tegen middenmoter Las Palmas. Daardoor moeten de Madrilenen de leidersplaats in de competitie voor het eerst sinds oktober afstaan aan FC Barcelona, dat met 6-1 de vloer aanveegde met Sporting Gijon. Barça heeft nu een punt meer dan Real, dat nog wel een wedstrijd moet inhalen. Real Madrid keek vijf minuten voor tijd zelfs nog tegen een 1-3 achterstand aan en dus leek er een smadelijke nederlaag in de maak in het Santiago Bernabeustadion. De thuisploeg stond al sinds het begin van de tweede helft met man minder na een tweede gele kaart voor Gareth Bale. Met twee doelpunten in de slotfase sleepte Cristiano Ronaldo alsnog een punt uit de brand voor de Koninklijke.

Eerder op de avond had Isco (8.) al vroeg in de wedstrijd de score geopend voor de thuisploeg, maar Tana lukte twee minuten later al de gelijkmaker, waarna Jonathan Viera (ex-Standard) en Kevin-Prince Boateng na de pauze het Bernabeustadion muisstil maakten.