YouTube rolt eigen tv-dienst uit

Niet alleen Vice, ook YouTube zet de komende maanden een eigen tv-dienst op poten. Voor 35 dollar (33 euro) per maand kunnen abonnees via YouTube TV zenders als ABC, CBS, Fox, NBC, ESPN, E!, National Geographic en Disney Channel bekijken. Ook het eigen kanaal YouTube Red is uiteraard beschikbaar.
door
Mare
Leestijd 1 min.

In eerste instantie richt de dienst zich enkel op gebruikers in de Verenigde Staten. Dat blijkt uit de plannen die YouTube-topvrouw Susan Wojcicki vandaag uit de doeken gedaan heeft. Gebruikers kunnen live-uitzendingen opslaan in de cloud. “Het geheugen raakt nooit vol. Je kan zo veel shows opnemen als je zelf wil, zelfs als ze gelijktijdig uitgezonden worden”, legt ze uit. Elke opname kan tot negen maanden bewaard blijven.

Tot 3 streams tegelijk

YouTube TV kan gemakkelijk op smartphones, tablets en computers worden bekeken en zowel op Android als op iOS. Daarnaast is het ook mogelijk om het kanaal te koppelen aan een televisietoestel. Dat kan met behulp van Chromecast, een dienst van het moederbedrijf Google. Eén abonnee kan zes accounts aanmaken en met dat account tot drie streams tegelijk volgen.