Kapotte server Amazon legt groot deel internet plat

Gisterenavond ondervonden heel wat apps en bekende websites serieuze technische problemen. De oorzaak daarvoor lag bij een server van Amazon die een tijdelijke black-out had gekregen.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

Netflix, Apple, Snapchat, Soundcloud en tal van nieuwssites hebben gisterenavond de gevolgen ondervonden van een panne bij de hostingdienst van Amazon. De bron van alle miserie was S3, een server die instaat voor de hosting van meer dan 120.000 domeinnamen en 150.000 websites.

Het belangrijke onderdeel van de hostingdienst kreeg door een softwareprobleem een black-outprobleem. Zelfs thermostaten en andere apparaten die aangesloten zijn aan het internet, vielen uit. Na twee uur wist het Amerikaanse bedrijf het probleem te verhelpen.

Over de oorzaak van de panne heeft Amazon zich nog niet uitgelaten. Voor de onderneming is het voorval een heikele zaak, omdat de hostingdienst een van de meest snelst groeiende afdelingen is. Amazon belooft een betrouwbaarheid hoger dan 99,9%, dus het recente voorval is geen goede promotie.