Neem vandaag een momentje voor een complimentje

Vandaag is het nationale Complimentendag. Het ideale moment om je partner, familie en vrienden in de bloemetjes te zetten.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Zeggen dat "je ogen stralen" of dat iemand "er verdomd goed uit ziet", laat die persoon gegarandeerd blozen en glimlachen. Niet alleen een compliment krijgen doet deugd, als je iemand een pluim geeft, heb je daar zelf ook baat bij. Want door actief op zoek te gaan naar positieve dingen, merk je die vaker op en wordt de wereld een pak mooier.

Net om die reden werd de Complimentendag in het leven geroepen. In 1998 lanceerden twee Amerikaanse vrouwen uit Bosten de eerste officiële Complimentendag. Pas twaalf jaar later kwam het idee overgewaaid naar België.

Positievere wereld

"Complimenten geven versterkt ons menszijn, gevoeligheid en kracht.  We bouwen zo aan wederzijds zelfvertrouwen door positieve communicatie", vertelt initiatiefneemster Gina De Groote. "Mijn droom is dat op iedereen vandaag tenminste één andere persoon gelukkig maakt met een gemeend compliment vanuit het hart. Als iedereen regelmatig gemeende complimenten geeft en krijgt kan dit ongetwijfeld bijdragen tot een positievere wereld.”

Ook onze Metrolezers strooiden duchtig met superlatieven. Een selectie.

A post shared by Paula DG (@pauladgx) on

— Fiercelith (@Fiercelith) 28 februari 2017

— Laurence? (@Laurence_fass) 28 februari 2017

— Gerda Serbruyns (@GerdaSerbruyns) 28 februari 2017