Twee politiebureaus aangevallen in noorden van Burkina Faso

door
Belga
Leestijd 1 min.

In het noorden van Burkina Faso, aan de grens met Mali, zijn twee politiekantoren in de nacht van maandag op dinsdag aangevallen. Twee maanden geleden kwamen in dezelfde regio nog 12 soldaten om bij een aanval. "Twee van onze politiebureaus werden deze nacht aangevallen in Barabulé en Tongomaël", aldus de minister van Veiligheid Simon Compaoré, die niets zei over doden of gewonden.

Volgens twee bronnen bij de veiligheidsdiensten waren de aanvallen, die ongeveer gelijktijdig gebeurden, het werk van "jihadisten".

Mohamed Dah, de Hoge Commissaris van de provincie Soum, verklaarde dat de schoten waren gestopt maar de aanvallers nog steeds aanwezig waren. "Er werd militaire versterking gestuurd. We vragen ons af of het een afleidingsmanoeuvre is, om veiligheidstroepen te lokken en dan op een belangrijkere plaats toe te slaan."

De aanval vond plaats tijdens Fespaco, het pan-Afrikaanse filmfestival in hoofdstad Ouagadougou, dat tienduizenden filmfans lokt.

De regering had bijzondere maatregelen verzekerd tijdens het festival, dat een kans is voor het land om zich positief in de kijker te zetten.

Op 16 december vielen er in dezelfde provincie nog 12 doden, bij een jihadistische aanval op een legertroep in Nassoumbou.

Bron: Belga