"Herschikking regering niet aan de orde"

door
Belga
Leestijd 1 min.

"Een ontslag binnen de regering of een herschikking van bevoegdheden is niet aan de orde." Dat zegt CD&V-fractieleider Koen Van Den Heuvel in reactie op de vraag van Open Vld-parlementslid Mercedes Van Volcem. "Minister Homans heeft zeven bevoegdheden, maar als minister van Integratie en Inburgering vind ik niet dat ze de integratie bevordert", zei Mercedes Van Volcem dinsdag. Zij vindt dat Homans de twee bevoegdheden beter kan afstaan. Op Twitter alludeerde ze zelfs op een ontslag van de N-VA-minister.

Open Vld-fractieleider Bart Somers verklaarde intussen dat Van Volcem niet in naam van de partij sprak. Het Brugse parlementslid is echter voorzitter van de commissie Binnenlands Bestuur en Inburgering en heeft door die functie toch wel spreekrecht, vinden de oppositiepartijen.

"We betreuren de polarisering die zich aan het afspelen is. Als partij van het midden is dat niet ons ding", reageert Koen Van Den Heuvel van CD&V. "Wij denken oplossingsgericht en polariseren hoort daar niet bij, dat maakt de oplossingen alleen maar moeilijker."

Toch is een herschikking van de regering niet aan de orde voor CD&V. "Het is wél duidelijk dat er een breed debat zal moeten worden gevoerd in het parlement, zowel rond Unia als rond het standpunt van de minister", besluit de fractieleider.

bron: Belga