Wrak van zendschip Mi Amigo op wrakkenwebsite te vinden

door
Belga
Leestijd 1 min.

Enkele jaren geleden was op een sonarfoto in de monding van de Theems reeds het wrak te zien van het legendarische zendschip Mi Amigo, nu is het ook op een wrakkenwebsite te vinden, zo heeft de Nederlandse deskundige Hans Knot in zijn jongste maandelijks radiorapport gemeld. De MV Amigo was zendschip van in het bijzonder Radio Caroline, en de Belgische zeezenders Mi Amigo en Atlantis.

Op 19 maart 1980 was het gammele schip tijdens een zware storm op drift geraakt in de Theemsmonding. Het belandde op een zandbak en maakte water. Hoewel hulp van de Britse kustwacht was afgeslagen, kwam er toch een reddingsschip langszij dat de vierkoppige bemanning én een kanarie van boord haalde. Zowat een half uur na de redding van de laatste opvarende, zonk de "Old Lady", zoals de fanaten het zendschip noemden. De zendmast stak nog zes jaar lang boven de golven uit.

Nostalgici kunnen nu meer van informatie over de schipbreuk en het schip vinden op de website wrecksite.eu. Daarop is onder meer te lezen dat het schip al in 1921 was gebouwd en een "vrachtschip" was.

Het laatste zendschip van Radio Caroline, de Ross Revenge, is nog intact en ligt afgemeerd in de rivier Blackwater nabij het oost-Engelse Bradwell. Knot werd getipt dat het op Google Maps te vinden is. Doorklikken levert een foto van het schip op.

bron: Belga