Vader bij aanval in Jemen omgekomen Navy Seal wil Trump niet ontmoeten

door
Belga
Leestijd 2 min.

De vader van de Navy Seal die eind januari omkwam bij een aanval van de Amerikaanse speciale eenheden in Jemen, wou de Amerikaanse president Donald Trump niet ontmoeten toen het lichaam van de soldaat aankwam in de Verenigde Staten. Dat berichtte de krant Miami Herald gisteren. "Ik zei hen dat ik er geen scene wou van maken, maar mijn geweten liet me niet toe met hem te spreken", zei Bill Owens, vader van de omgekomen soldaat, aan de krant. De 36-jarige Ryan Owens was gedood tijdens een aanval op Al Qaida op het Arabisch schiereiland (Aqpa). Owens zei aan de krant dat hij zich niet kan vinden in de manier waarop Trump tijdens zijn campagne omging met de familie van een gesneuvelde Amerikaanse soldaat die moslim was. Hij zei ook dat hij de beslissing tot de aanval in Jemen waarbij zijn zoon omkwam, in twijfel trok.

Op het evenement op Dover Air Force Base zat hij in een aparte kamer toen de president andere familieleden ontmoette, aldus de krant. "Het spijt me, ik wil hem niet zien", zei Bill Owens aan de krant. "Ik zei hen dat ik de president niet wil ontmoeten." Nog volgens hem is de regering zijn zoon een onderzoek schuldig.

Het Witte Huis verdedigde de aanval, waarbij "belangrijke inlichtingen" zouden zijn verzameld. Naar schatting vielen 14 slachtoffers aan de zijde van Aqpa, aldus de Amerikaanse militaire autoriteiten. Andere bronnen gewaagden echter ook van burgerslachtoffers.

Bron: Belga