Oscars - Geen Oscar voor Belgische coproductie "The Red Turtle"

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Belgische coproductie "The Red Turtle" van de Nederlandse regisseur Michael Dudok de Wit heeft zondagnacht geen Oscar gewonnen. In de categorie beste animatiefilm kreeg Walt Disney's "Zootopia" de felbegeerde filmprijs.

De woordeloze animatiefilm, waar Dudok de Wit meer dan tien jaar aan werkte, viel eerder wel in de prijzen op het filmfestival van Cannes. Coproducent is het Belgische Belvision. "The Red Turtle" gaat over een man die op een onbewoond eiland bevriend raakt met een schildpad.

In 2001 ging Dudok de Wit wel met een Oscar naar huis voor zijn korte, ontroerende animatiefilm "Vader en dochter" (Father and Daughter).

"We zijn zo dankbaar dat het publiek overal ter wereld deze film heeft omarmd, met een verhaal van tolerantie die machtiger is dan angst voor de andere", aldus "Zootopia"-regisseur Rich Howard tijdens zijn bedankingsspeech, zo verwijzend naar het huidige klimaat van intolerantie. Zijn film gaat over een konijn en een vos die moeten samenwerken om een samenzwering te onthullen.

Bron: Belga