Belgen in het buitenland - Mignolet en Origi met Liverpool onderuit bij herboren Leicester City

Liverpool is maandag op de 26e speeldag in de Engelse Premier League tegen een pijnlijke 3-1 nederlaag bij Leicester City aangelopen. Bij de bezoekers stond Simon Mignolet een volledige wedstrijd tussen de palen en viel Divock Origi na 66 minuten in. Voor landskampioen Leicester City was het de eerste partij na het tijdperk van Claudio Ranieri, de Italiaanse coach werd vorige week ontslagen omwille van de tegenvallende resultaten van The Foxes. Assistenten Craig Shakespeare en Mike Stowell namen het roer voorlopig over en zij zagen hoe Leicester de wedstrijd in het King Power Stadium meteen in handen nam. Mignolet moest de Reds in het openingskwartier driemaal voor een achterstand behoeden, in de 28e minuut was de Rode Duivel toch geklopt. Het was prijsschutter Jamie Vardy die de verdiende 1-0 tegen de touwen trapte. Zes minuten voor rust zette Danny Drinkwater de thuisploeg op rozen, hij knalde een afvallende bal heerlijk in doel: 2-0.

Na de pauze probeerde Liverpool de bakens te verzetten, maar op het uur gaf Vardy de bezoekers het nekschot. Hij kopte zijn tweede van de avond voorbij een kansloze Mignolet. Liverpool-coach Klopp gooide Origi in de strijd, twee minuten na de wissel scoorde Coutinho de aansluitingstreffer.

Verder kwam Liverpool niet, het deed een erg slechte zaak in het klassement. De roodhemden blijven vijfde in de stand, op veertien punten van leider Chelsea. Leicester wipt dankzij de belangrijke driepunter naar de vijftiende stek, maar zijn nog niet uit de degradatiezorgen. De Foxes hebben vijf punten meer dan rode lantaarn Sunderland.