Aalst Carnaval: zeven jongeren onder invloed afgevoerd - niet in levensgevaar

door
Belga
Leestijd 1 min.

In Aalst zijn er in de eerste feestnacht van het carnaval zeven jongeren naar het ziekenhuis gebracht, omdat ze onder invloed waren van verdovende middelen. Het is nog niet duidelijk om welke drugs het gaat en of er een verband is tussen de slachtoffers, zegt de Aalsterse burgemeester Christoph D'Haese (N-VA). Niemand verkeerde in levensgevaar. De hulpposten van het Rode Kruis Vlaanderen voerden afgelopen nacht 90 verzorgingen uit, waarvan drie bij minderjarigen die alcohol hadden gebruikt. De spoeddiensten van de Aalsterse ziekenhuizen hebben 32 personen verzorgd en de dienst 100 van de brandweer had drie interventies uitgevoerd.

Het Laatste Nieuws meldde maandag dat de hulpdiensten zeven jongeren op het Vredeplein moesten overbrengen naar het ziekenhuis, nadat ze geïntoxiceerd raakten door vloeibare drugs. "Volgens bronnen waren ze allen onder invloed van vloeibare XTC. Of de jongeren, onder wie ook enkele minderjarigen, het verdovende middel uit eigen wil nuttigden is niet gekend", meldde de krant.

"Het ging om verdovende middelen, maar het is nog niet duidelijk om welke. We onderzoeken ook of er een verband is tussen de slachtoffers. Momenteel heeft nog niemand van de slachtoffers een klacht ingediend", zegt burgemeester D'Haese.

bron: Belga