Australië geplaagd door 'strontstranden'

De stranden van de Australische stad Melbourne zijn in het begin van deze maand allemaal gesloten. De reden: te veel menselijke uitwerpselen in het water.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

Pech voor de inwoners in en rond Melbourne begin deze maand. Ze konden de zee niet meer in. Het Australische milieu-agentschap had de stranden een week lang gesloten. Uit analyses van het water bleek dat er een te grote concentratie menselijke uitwerpselen in de zee dreef.

De stad Melbourne ligt in de Port Philip Bay. De baai is enkel via een smalle opening verbonden met de oceaan. Daardoor blijven de stroomgebieden vaak van elkaar gescheiden.

 

#BeachReport forecast: 36 beaches are rated POOR due to recent rain and likely stormwater pollution. Updates: https://t.co/lt0qAextBL pic.twitter.com/dtW0u4sTvb

— EPA Victoria (@EPA_Victoria) 6 februari 2017

In het begin van februari kreeg de regio rond de stad heel wat regen te verwerken. Een groot deel van het stormwater vloeide naar de baai en nam onderweg heel wat menselijke uitwerpselen met zich mee, schrijft Live Science.

Het agentschap trof in de waterstalen een hoge concentratie enterococci aan. Dat is een groep van bacterieën die zwemmers buikgriep kunnen bezorgen. "Voor sommige mensen, zoals kinderen, ouderen of zwangere vrouwen, kan dat ernstige gevolgen hebben. Daarom hebben we de beslissing genomen", klonk het.