Standard en KV Mechelen houden elkaar in evenwicht

door
Belga
Leestijd 2 min.

Standard en KV Mechelen hebben zondagmiddag op de 28e speeldag van de Jupiler Pro League 2-2 gelijkgespeeld. De Rouches zijn door het gelijkspel ook mathematisch uitgeschakeld voor play-off I. Mechelen blijft zesde, met drie punten meer dan Racing Genk en vier meer dan AA Gent. In de eerste helft toonden Standard en KV Mechelen zich gelijkwaardig. Kansjes voor Edmilson en Belfodil (Standard) en Croizet en Verdier (KV Mechelen) werden echter onbenut gelaten. Vijf minuten voor rust was het dan toch raak. Standard-verdediger Milos Kosanovic krulde tegen zijn ex-ploeg een vrijschop heerlijk binnen. Maar Mechelen was niet aangeslagen en kon nog voor de pauze gelijkmaken. Rits profiteerde van defensief geklungel bij de Rouches en trapte de 1-1 voorbij Gillet, eveneens ex-KV Mechelen.

Ook na de pauze bleven beide teams kansen creëeren en scoren. Na een ongelukkige deviatie van Dossevi kwam Rits (49.) alleen voor Gillet en de middenvelder miste niet (1-2). Standard reageerde met een rush van Belfodil, die voor doel Sa vond. De Portugees (55.) knikte zijn 14e van het seizoen tegen de touwen. Een kwartier voor tijd had Rits de winnende treffer aan de voet, maar zijn poging strandde op de lat. Standard drukte in het slot nog voor de 3-2, maar die kwam er niet meer.

Club Brugge opende de 28e speeldag vrijdag al met makkelijke 5-0 zege tegen Zulte Waregem. Zaterdag verzekerden Eupen en Waasland-Beveren zich van het behoud door te winnen bij Lokeren (1-2) en Kortrijk (1-2). Charleroi en Oostende deden een goede zaak met het oog op play-off I met zeges tegen STVV (1-0) en Westerlo (0-4).

Later op zondag trekt Racing Genk nog naar Anderlecht (18u00) en ontvangt AA Gent Moeskroen (20u00).

bron: Belga