Mediahuis zet weer stap in overnameproces TMG

door
Belga
Leestijd 1 min.

Mediahuis maakte zondagavond bekend dat het haar recht heeft uitgeoefend om tot levering van de aandelen van Delta Lloyd Levensverzekering in Telegraaf Media Groep (TMG) te komen. Het aandelenbelang van 11,24 pct dat Delta Lloyd in TMG houdt, zal aan Mediahuis worden geleverd. De eerder gesloten overeenkomst wordt zo definitief uitgevoerd, aldus een persbericht.

Samen met de aangekochte aandelen van Navitas heeft Mediahuis NV nu 17,94 pct van de aandelen TMG verworven. Mediahuis, uitgever van onder meer De Standaard, Het Nieuwsblad/De Gentenaar en NRC Handelsblad, en VP Exploitatie, de investeringsmaatschappij van grootaandeelhouder de (Nederlandse) familie Van Puijenbroek, hebben absolute zekerheid over 59,24 pct van de aandelen TMG.

Mediahuis en Delta Lloyd kwamen op 8 februari overeen dat Delta Lloyd haar aandelenbelang in TMG aan Mediahuis zou leveren voor een prijs van 5,25 euro per aandeel TMG. In het geval Mediahuis en VP Exploitatie een bod op de aandelen TMG tegen een hogere prijs gestand doen, krijgt Delta Lloyd alsnog het verschil tussen de biedprijs en voornoemd bedrag voor de aandelen. Onlangs verhoogden Mediahuis en VP Exploitatie het bod naar 5,90 euro per aandeel.

De twee partijen zullen voor 8 maart een aanvraag tot goedkeuring van het biedingsbericht indienen bij de Autoriteit Financiele Markten (AFM).

bron: Belga