Elke dag bijna 10 aanvallen gericht tegen migranten in Duitsland

door
Belga
Leestijd 1 min.

In Duitsland zijn het voorbije jaar 3.500 aanvallen geteld op vluchtelingen en migranten, goed voor bijna tien dergelijke incidenten per dag. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Bij die incidenten raakten in totaal 560 mensen gewond, onder wie ook 43 kinderen.

De Duitse regering liet al verstaan het geweld "streng te veroordelen". "Mensen die hun land zijn ontvlucht en bescherming vragen in Duitsland, hebben recht op een veilig onderkomen", klonk het.

In 2016 kregen bijna 990 asielcentra te maken met een gewelddadig incident, sommige zelfs met brandstichting. Ook in 2015 waren al meer dan 1.000 vluchtelingencentra het doelwit van een aanval. Ter vergelijking, in 2014 kregen slechts 199 opvangcentra daarmee te maken.

Duitsland telde in 2015, op het hoogtepunt van de asielcrisis, 890.000 asielaanvragen. Vorig jaar waren dat er 280.000. Een pak minder, grotendeels door de deal tussen de Europese Unie en Turkije over de heropname van migranten.

De vluchtelingencrisis zet in Duitsland grote druk op de positie van bondskanselier Angela Merkel, iets waar de anti-immigratiepartij AfD garen probeert bij te spinnen.

Bron: Belga