Antwerp pakt periodetitel na thriller in eerste klasse B

Antwerp heeft zich verzekerd van de tweede periodetitel in eerste klasse B. Het won zelf op de valreep met het kleinste verschil van Lommel United (1-0), terwijl Lierse kort voor tijd de gelijkmaker slikte tegen Roeselare (1-1). Die laatste ploeg wacht nu een dubbele confrontatie met Antwerp om uit te maken wie stijgt naar het hoogste niveau.
Matthias

Lierse had het lot in eigen handen op de laatste speeldag van de reguliere competitie. Het moest voor de tweede periodetitel thuis tegen Roeselare minstens even goed doen als Antwerp op de Bosuil tegen Lommel United.

En het zag er aanvankelijk goed uit voor De Pallieters. Lierse kwam iets voor het kwartier op voorsprong na een owngoal van Roeselare-doelman Coppens, die na een hoekschop met het leer in eigen doel viel. Maar in het vervolg van de wedstrijd verzuimde geel-zwart om die voorsprong te vergroten en zeven minuten voor affluiten bracht Stevance de bezoekers uit Roeselare langszij: 1-1.

Toch was het kalf op dat moment nog niet verdronken voor Lierse. Ondanks een man-meer-situatie na een veertigtal minuten had Antwerp op de Bosuil nog niet kunnen scoren en stond het een minuut voor tijd nog 0-0 tegen Lommel United.

Belga / J. Roosens

De Great Old belegerde de hele wedstrijd lang het doel van Bertrams, maar kreeg de nul aanvankelijk niet van het bord geveegd. Tot de thuisclub een minuut voor het einde een strafschop mocht nemen. Hairemans bleef ijzig kalm en knalde de 1-0 hoog in doel.

Toen even later ook het eindsignaal weerklonk in Lier, mocht Antwerp zich alsnog de winnaar noemen van de tweede periode. Daarin sprokkelde het 29 punten, terwijl Lierse op 27 punten bleef steken.

Antwerp neemt het nu op tegen Roeselare, dat de eerste periodetitel had gewonnen. De twee testwedstrijden om promotie vinden plaats op zondag 5 maart (in Antwerpen) en op zaterdag 11 maart (in Roeselare).