Gouverneur van Kinshasa kiest kerkhof van Gombe voor begraving Tshisekedi

door
Belga
Leestijd 1 min.

De gouverneur van Kinshasa, André Kimbuta, heeft beslist dat het stoffelijke overschot van de Congolese opposant Étienne Tshisekedi wa Mulumba op de begraafplaats van Gombe, in het centrum van de Congolese hoofdstad, begraven zal worden. Dat heeft de nieuwszender 7sur7.cd zaterdag gemeld. De partij van Tshisekedi wil hem echter op de zetel van de partij begraven. Kimbuta nam het besluit vrijdag. Een stuk grond van 500 vierkante meter op de het kerkhof van Gombe wordt ingericht voor de begrafenis van het stoffelijke overschot van Tshisekedi, preciseert de zender. De familie had aan de stad een plaats gevraagd voor de begraving van de historische voorzitter van de UDPS (Union pour la Démocratie et le Progrès social), de grootste oppositiepartij van de Democratische Republiek Congo.

De familie en de partij hadden vier plaatsen voorgesteld voor een grafmonument te ere van Tshisekedi: drie in het centrum van Kinshasa en één op de zetel van de UDPS in Limete, in het oosten van de hoofdstad, die de voorkeur heeft van de UDPS. De partij weigert een graf op een gewoon kerkhof.

Tshisekedi stierf op 1 februari in Brussel op de leeftijd van 84 jaar. Zijn lichaam ligt opgebaard in het funerarium van Elsene.

bron: Belga