Weerbericht - Het weekend start bewolkt, maar droog

door
Belga
Leestijd 1 min.

Na het optrekken van de lokale mistbanken in de Ardennen, wisselen opklaringen en wolkenvelden zaterdagmorgen elkaar af. In de namiddag worden de wolken talrijker, maar blijft het overal droog. De maxima schommelen tussen 4 graden op de Hoge Venen en 10 graden in het westen van het land, met waarden rond 8 of 9 graden in het centrum. De wind waait daarbij matig in het binnenland en matig of vrij krachtig met rukwinden van 50 kilometer per uur aan de kust, uit zuid tot zuidwest.

Zaterdagavond en -nacht wordt het overal zwaarbewolkt en geleidelijk gaat het ook regenen vooral over de noordelijke helft van het land. De minima liggen tussen 1 en 7 graden. De wind waait matig tot plaatselijk vrij krachtig uit zuidwest.

Vanaf zondag wordt het geleidelijk zachter, maar we krijgen vrij veel bewolking en af en toe regen. Zondag wordt zwaarbewolkt, met af en toe wat lichte regen en maxima tussen 5 en 9 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 9 en 11 graden elders. In het westen is er kans op rukwinden rond 50 kilometer per uur.

Volgende week trekken depressiekernen en storingen via de Britse Eilanden en de Noordzee over onze regio. Regen en veel wind zullen dus vaak op het menu staan.

bron: Belga