WTA Boedapest - Yanina Wickmayer strandt in kwartfinales

door
Belga
Leestijd 1 min.

Yanina Wickmayer (WTA 60) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de halve finales van het WTA-toernooi in Boedapest (hard/250.000 dollar). Ze was in de Hongaarse hoofdstad met 6-1 en 7-5 een maatje te klein voor de Duitse Julia Goerges (WTA 56). Wickmayer was het vijfde reekshoofd in Boedapest, Goerges is er als derde geplaatst. De twee stonden al voor de negende keer tegenover elkaar, 'Wicky' had zes van de acht vorige ontmoetingen gewonnen. Na 1 uur en 23 minuten zat de wedstrijd erop. In de halve finales treft Goerges thuisspeelster en topreekshoofd Timea Babos (WTA 33) of de Française Oceane Dodin (WTA 63). Zij nemen het vrijdagavond tegen elkaar op in de vierde en laatse kwartfinale.

Kirsten Flipkens (WTA 74) was de tweede Belgische op de tabel van het Hungarian Ladies Open. 'Flipper' sneuvelde dinsdag in de eerste ronde tegen de Wit-Russische qualifier Aliaksandra Sasnovich (WTA 123).

In het dubbeltoernooi strandde Maryna Zanevska aan de zijde van de Russin Irina Khromacheva in de kwartfinales. Ze verloren met 6-0, 6-2 van de Serviërs Aleksandra Krunic en Nina Stojanovic.

bron: Belga