Stormweer - Hevige wind zorgt voor hinder op het spoor

door
Belga
Leestijd 1 min.

Er is donderdagavond nog steeds op verschillende plaatsen hinder op het spoor als gevolg van het stormweer. Tussen Landen en Sint-Truiden is het treinverkeer sinds 20.20 uur onderbroken omdat er een boom op de sporen terechtkwam, meldt de NMBS. Er is een vervangende busdienst ingelegd tussen Landen en Hasselt. Treinen van Genk naar Knokke en Blankenberge worden omgeleid. Wanneer het treinverkeer opnieuw kan opstarten, is niet duidelijk, maar Infrabel hoopt dat tegen vrijdagochtend de problemen er opgelost zullen zijn.

Ook de lijn tussen Hever en Haacht was eerder onderbroken omdat er in Boortmeerbeek een boom op de bovenleiding en het spoor terechtkwam. Een trein met 200 mensen aan boord stond er stil. De NMBS laat weten dat die passagiers rond 19.30 uur met bussen zijn geëvacueerd. Ook daar heeft Infrabel geen vooruitzichten wanneer het treinverkeer hersteld zal zijn.

De spoorwegnetbeheerder meldt ondertussen dat er ook in Duffel een boom op de sporen terechtkwam. "Gelukkig zijn er daar vier sporen, waarvan over twee nog gereden kan worden en geeft dat gezien het late uur geen problemen", zegt Frédéric Petit van Infrabel.

Infrabel verwacht zich in de loop van de avond mogelijk nog aan bijkomende hinder. "Onze mensen staan gezien het stormweer en de rukwinden standby om tussenbeide te komen indien nodig", besluit Petit.

bron: Belga