"Ook zonder Kevin of Jo knokken voor het podium"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Twee jaar geleden kende Dylan Borlée zijn internationale doorbraak tijdens het EK indoor in Praag. Hij pakte er goud met de Belgian Tornados en zilver op de individuele 400 meter. "Ik hou er mooie herinneringen aan over. Dat toernooi was een beetje mijn springplank naar de Europese scène. Ik kijk er erg naar uit om in Belgrado de 4x400 te lopen", zegt de jongere broer van Kevin en Jonathan donderdag in de Topsporthal in Gent.

Voor de individuele 400m past Dylan Borlée volgende week in Belgrado. "Ik loop geen individuele competitie omdat ik mij dit jaar vooral wil focussen op de outdoorwedstrijden", legt hij uit. Dylan Borlée zal in de Servische hoofdstad een kwartet vormen met Robin Vanderbemden, Julien Watrin en Kevin of Jonathan Borlée. Eén van beide wordt door vader Jacques gespaard, al is nog niet beslist wie.

"Het wordt speciaal om te lopen zonder Kevin of Jo", vervolgt Dylan. "Zij zijn de motoren van de ploeg. Zij hebben op de 400m het pad geëffend en de grote resultaten neergezet. We zullen het zonder een van hen moeten doen, maar we hebben zelfs dan nog altijd een hele goeie ploeg. Elke atleet is in vorm en klaar om het maximum voor de ploeg te geven. Ik maak me geen zorgen. Een mooi resultaat is zeker mogelijk. We gaan knokken om op het podium te geraken. Er zijn enkele heel sterke tegenstanders zoals Polen en Frankrijk, maar alles is mogelijk."

De juiste vorm is er alvast, benadrukt Dylan Borlée. "Ik heb een goede stage in Australië kunnen afwerken. Het weer was uitstekend en de infrastructuur top. Momenteel zit de jetlag nog wat in mijn lichaam want ik ben nog maar vijf dagen thuis. Maar er is nog tijd voor het EK. Ik zal er 100 procent klaar voor zijn."

bron: Belga