Mark Cavendish haalt zijn gram in Ronde van Abu Dhabi

door
Belga
Leestijd 2 min.

Vorig jaar werd hij nog derde op de aankomst in Madinatt Zayed, deze keer was het wel prijs voor Mark Cavendish in de Ronde van Abu Dhabi. "We hebben lessen getrokken uit de fouten van vorig jaar", zegt hij, "en deze keer liep alles perfect. Ik ben heel blij met deze eerste zege van het seizoen." In de Ronde van Dubai liep het fout voor Cavendish en kwam hij er bij de sprint niet aan te pas. Drie keer mocht Marcel Kittel er juichen, nu is de Brit van Dimension Data wel aan het feest. "Mijn ploegmaten waren fantastisch vandaag", loofde hij zijn team. "Ik kan echt niemand met de vinger wijzen, alles liep goed. Had ik hier verloren, dan was het mijn eigen schuld geweest."

De laatste honderden meters werden duidelijk besproken in de briefing vooraf, de fouten van vorig jaar mochten niet meer gemaakt worden. "We wisten dat het stond te gebeuren in die laatste bocht, dat we daar als eerste moesten draaien. We raakten bijna de nadar en toen ik die nieuwe jongen van Orica-Scott zag - hij probeerde om nog voorbij te geraken langs de binnenkant - dacht ik dat het fout zou lopen, maar wij bleven overeind, de anderen niet. Ik hoop dat die blessures meevallen."

Daarna volgde de sprint. "Eerst was er het perfecte werk van Reinardt Janse van Rensburg, daarna de leadout van Mark Renshaw. Ik wilde, vanwege de wind, zo laat mogelijk aanzetten, maar Bonifazio zette de sprint vroeg in en dat speelde in mijn voordeel. Ik kon profiteren van zijn slipstream en aanzetten."

bron: Belga