EK atletiek indoor - "We moeten ambitieus zijn"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Als hij van blessures gespaard blijft, is Robin Vanderbemden volgende week zondag de startloper van de Belgian Tornados op het EK indoor in Belgrado. Coach Jacques Borlée duidde de 23-jarige sprinter uit Seraing aan om een kwartet te vormen met Julien Watrin, Dylan Borlée en Jonathan of Kevin Borlée. "De topvorm is er nog niet maar we hebben nog ruim een week om ons voor te bereiden en ik twijfel er niet aan dat we er zullen staan", legt Vanderbemden donderdag uit tijdens een persmoment van de 4x400m-ploeg in de Topsporthal van Gent.

Het EK indoor omschrijft Vanderbemden als een "goede test" voor de Tornados met het oog op wat in 2017 nog moet volgen, zoals het WK relays en, het hoofddoel, de wereldkampioenschappen in Londen in augustus.

"Het is een beetje afwachten om onze kansen voor volgende week in te schatten. Persoonlijk ken ik de andere teams helemaal niet", geeft hij toe. "Maar het is nog vroeg in het seizoen en dit kampioenschap vormt een goede test om te kijken waar we staan. We moeten natuurlijk wel ambitieus zijn. Een podium moet zeker mogelijk zijn."

In vergelijking met de ploeg die vorig jaar Europees kampioen werd in Amsterdam en vierde op de Spelen in Rio, komt Vanderbemden in het team in de plaats van Kevin of Jonathan Borlée. "Ik vind het altijd leuk aflossing te kunnen lopen. Het is iets speciaals", benadrukt Vanderbemden, die aan de zijde van de tweeling en Antoine Gillet in 2015 vijfde werd op het WK in Peking. "Een van de twee broers zal op het EK lopen, en de andere zal er ook zijn om ons te steunen en raad te geven. Ik beschouw me niet echt als een vervanger van een van hen, want ik weet dat ze allebei in vorm zijn. We vormen een hechte ploeg en samen moeten we sterven op de baan", besluit hij met een kwinkslag.

.

bron: Belga