Omloop Het Nieuwsblad - Edward Theuns voelt zich klaar voor openingsklassieker

door
Belga
Leestijd 1 min.

Edward Theuns verkende de Omloop Het Nieuwsblad. De kopman van Trek-Segafredo legde in het gezelschap van Jasper Stuyven, de Nederlander Boy van Poppel en de Oostenrijker Matthias Brändle 120 kilometer af. "In eigen streek rijden is toch altijd iets heel speciaal. Het geeft het allemaal een extra pigment", verklaarde Theuns. "Ik hoop mij te kunnen laten opmerken voor mijn fans. Ik ben blij dat de Molenberg terug in het parkoers is opgenomen. Dat is een nijdige helling waarvan ik wel hou en dat in volle finale. Ik heb nog altijd wat last aan de rug, een gevolg van mijn val in de Tour de France, maar ben klaar voor de start van het Belgische seizoen."

Ploegleider Dirk Demol was het opgevallen dat sommige stroken er echt gevaarlijk bij liggen. "Trekken we daar zaterdag onder dezelfde weersomstandigheden over met een peloton van 200 man, dan gebeuren er sowieso ongelukken. Ik heb wel al opgevangen dat de organisatie er voor zou zorgen dat de wegen een kuisbeurt krijgen. Dat zou geen overbodige luxe zijn."

De selectie van Trek-Segafredo ligt nog niet helemaal vast. "Ik heb negen namen in mijn hoofd", verklaart Demol. "Naast Theuns en Stuyven zijn dat die van Markel Irizar, Marco Coledan, Gregory Rast, Matthias Brandle, Boy van Poppel, Mads Pedersen en Fabio Felline. Theuns, Stuyven en Felline zijn al zeker van hun plaats. De vijf andere namen vul ik pas vrijdag in."

bron: Belga