Europa League - Astra-coach Marius Sumudica verwacht een "moeilijke avond" in Genk

door
Belga
Leestijd 2 min.

Na de 2-2 van vorige week uit de heenwedstrijd heeft Racing Genk de beste papieren in handen om de poorten van de achtste finales in de Europa League open te beuken. Astra Giurgiu is echter een lastige klant, die dit seizoen Europees al op bezoek bij Austria Wien en Viktoria Plzen ging winnen. De Roemeense landskampioen wist telkens op verplaatsing te scoren, met uitzondering van het bezoek aan AS Roma. In de eigen competitie loopt het dit seizoen een pak minder, maar ook daar is er de laatste tijd verbetering merkbaar, met vijf zeges op een rij. Afgelopen weekend haalden ze het nog met het kleinste verschil van competitieleider Viitorul.

De Roemenen counteren graag en dus wentelen ze zich aan de vooravond van de terugwedstrijd in de zestiende finales met plezier in een underdogrol. "Er wacht ons een moeilijke partij", blikte Astra-coach Marius Sumudica al even vooruit. "Ook de weersomstandigheden zijn in ons nadeel, Genk is er beter aan gewend. We hopen echter een magische avond te creëren en zullen daarvan genieten."

De 45-jarige Sumudica is niet bepaald in de wolken met de keuze van de scheidsrechter. De Nederlander Serdar Gözübüyük werd door de UEFA aangeduid om de wedstrijd in goede banen te leiden. "In de heenwedstrijd werden we al benadeeld omdat er een zuivere strafschop niet werd gefloten. Dat hebben we allemaal kunnen zien", trok de 45-jarige Roemeen van leer. "En nu duiden ze een Nederlander aan, terwijl de Genkse coach ook Nederlander is. Dat vind ik raar."

Astra moet scoren en rekent daarvoor op aanvaller Daniel Niculae. "We hebben nog wel vertrouwen in een goede afloop. Er zit een positieve evolutie in onze ploeg", aldus de 34-jarige ex-international. "Genk is een goede, technische ploeg die op balbezit speelt en bovendien is het een echte talentenfabriek: ze verkopen heel wat spelers, maar slagen er telkens in om nieuwe talenten te vinden."

bron: Belga