Einde verhaal voor investeringsplatform voor boekensector Boek.assist?

door
Belga
Leestijd 2 min.

Boek.assist, het investeringsplatform dat in 2015 is opgericht voor de boekensector, lijkt op een dood spoor te zitten. Er worden namelijk geen dossiers ingediend. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld) op een schriftelijke vraag van Vlaams parlementslid Chris Janssens (Vlaams Belang). Volgens Gatz beraden de initiatiefnemers zich "over het feit of de krachten niet beter kunnen worden gebundeld in bestaande netwerken en platformen". In het voorjaar van 2015 lanceerde boek.be samen met Fintro, PMV Cultuurinvest en het Agentschap voor Innoveren en Ondernemen een nieuw platform Boek.assist. Bedoeling was om bedrijven uit de boekenwereld te helpen en begeleiden bij hun investeringsplannen. Maar in het eerste jaar werd amper een tiental dossiers ingediend. En uit een parlementaire vraag aan Cultuurminister Gatz blijkt nu dat er sindsdien "geen nieuwe ontwikkelingen zijn omdat er geen nieuwe dossiers werden ingediend".

Minister Gatz: "Boek.be leidt daaruit af dat de drempels voor de spelers op de boekenmarkt wellicht nog steeds te hoog zijn om zich te beroepen op het platform". Hoewel Boek.be vorig jaar nog sprak van "een nuttig instrument" dat nog wat tijd nodig had om te groeien, lijkt de kans intussen met de dag kleiner te worden dat Boek.assist zal worden voortgezet.

Volgens Gatz beraadt Boek.be zich samen met het agentschap Innoveren en Ondernemen en andere spelers uit de creatieve sector "over het feit of de krachten niet beter kunnen worden gebundeld in bestaande netwerken en platformen met een gelijkaardige doelstelling en dienstverlening".

bron: Belga