Telenet bevestigt dat Bracke sinds Kamervoorzitterschap niets meer heeft aangerekend

door
Belga
Leestijd 1 min.

Telecombedrijf Telenet bevestigt dat Siegfried Bracke sinds zijn voorzitterschap van de Kamer niets meer heeft aangerekend voor zijn functie in de adviesraad. Dat zegt Telenet-woordvoerster Isabelle Geeraerts. N-VA-politicus Siegfried Bracke benadrukte maandag dat hij sinds hij Kamervoorzitter is geworden niets meer heeft gefactureerd voor zijn werk in de adviesraad van Telenet.

"Ik ben Kamervoorzitter geworden op 14 oktober 2014. Voor het jaar 2014 is er nog een factuur aan Telenet gezonden. Maar niet voor de jaren 2015 en 2016, en natuurlijk ook niet voor 2017. Voor de volle jaren dat ik de Kamer heb voorgezeten was mijn inkomen van Telenet dus 0 euro. Ik ben waarschijnlijk de eerste Kamervoorzitter in jaren die niet bijverdiende in de privé", zo zei Bracke maandag op een spoedpersconferentie van zijn partij.

Bij Telenet bevestigen ze dat Bracke in 2015 en 2016 niets heeft gefactureerd. Voor 2014 ging het om de basisvergoeding van 12.000 euro en drie zittingen van de adviesraad (elk 2.000 euro). "Maar het klopt dat hij sinds hij Kamervoorzitter is geworden niets meer heeft aangerekend", bevestigt Telenet-woordvoerster Isabelle Geeraerts.

bron: Belga