Marathonman heeft 1.000ste marathon achter de rug

Stefaan Engels, beter bekend als de marathonman, heeft succesvol zijn 1.000ste marathon uitgelopen. De 1.000ste marathon maakte deel uit van een grotere uitdaging: 100 marathons lopen op 100 dagen. Onder het mom ‘Run2gether' probeerde Engels andere joggers te motiveren om tijdens de koude wintermaanden toch te blijven bewegen.
door
Mare
Leestijd 1 min.

Die uitdaging heeft hij intussen met succes volbracht. In tegenstelling tot wat de meeste mensen zouden verwachten, viel vooral de mentale zijde van het lopen hem erg zwaar. Dat heeft hij gezegd in een gesprek met Radio 2. "Het is zwaar om op te staan met het idee dat ik later op de dag 4,5 uur zal lopen", legt hij uit. Vooral de koude en de sneeuw speelden hem parten.

Toch raadt Engels niemand aan om elke dag een marathon te lopen. "Er zijn al veel wetenschappers die me onderzocht hebben. Maar niemand begrijpt waarom mijn lichaam nog geen schade opgelopen heeft", klinkt het. "Van al het lopen zijn mijn botten steviger geworden en ben ik zo'n 10 kilo vermagerd. Mijn hart is nog in perfecte staat. Als ik loop, is mijn hartslag 105. Dat is erg laag, want bij een gemiddelde loper is dat al snel 160. Ik voel niet dat ik loop, het voelt eerder aan als wandelen."