Proximus League - Lierse moet Antwerp in stand tweede periode naast zich dulden

door
Belga
Leestijd 2 min.

Lierse kwam vrijdag op de 27e en voorlaatste speeldag in afdeling 1B niet verder dan een 1-1 gelijkspel in Lommel en moet Antwerp nu in de stand van de tweede periode naast zich dulden. Antwerp, dat vorige week nog een 0-2 nederlaag moest slikken in de topper tegen Lierse, ging zaterdag immers wel met 1-2 winnen op het veld van Roeselare. Lierse en Antwerp hebben nu allebei 26 punten en zeven gewonnen wedstrijden achter hun naam. Dankzij een beter doelsaldo (14 tegenover 9) is Lierse toch nog leider. Roeselare is als derde met 19 punten uitgeteld voor de tweedeperiodetitel. Volgende week neemt Lierse het in eigen stadion tegen Roeselare op en ontvangt Antwerp Lommel. De winnaar van de tweede periode neemt het om promotie op tegen Roeselare, dat de eerste periode won.

In de strijd om de vierde plaats in de algemene stand, die recht geeft op een ticket voor play-off II met de zevende tot vijftiende van divisie 1A, deed Union zondag een gouden zaak door Tubeke met 2-0 te verslaan. De Brusselaars wippen zo over Tubeke naar de felbegeerde vierde stek. Ze hebben nu één punt voor op de Waals-Brabantse buren. Volgende week moeten ze trachten die voorsprong vast te houden op het veld van Oud-Heverlee Leuven, terwijl Tubeke Cercle Brugge ontvangt.

Zaterdag won Cercle met 1-0 van Oud-Heverlee Leuven. Sowieso waren beide clubs, net als Lommel, al veroordeeld tot het spelen van play-off 3 om de eventuele daler naar de eerste amateurklasse te bepalen.

.

bron: Belga