Elise Mertens in eerste ronde van hoofdtabel WTA Dubai tegen Pironkova

door
Belga
Leestijd 1 min.

Elise Mertens (WTA 81) neemt het in de eerste ronde van het WTA-tennistoernooi van Dubai (hard/2.666.000 dollar) op tegen de Bulgaarse Tsvetana Pironkova (WTA 65). De 21-jarige Mertens plaatste zich gisteren voor de hoofdtabel, ze klopte in de kwalificaties achtereenvolgens de Tsjechische Andrea Hlavackova (WTA 297) en de Roemeense Patricia Maria Tig (WTA 111). In tegenstelling tot eerder gemeld waren er twee in plaats van drie kwalificatieronden, Mertens was gisteren dus al zeker van haar plekje op de hoofdtabel.

Daar werd ze in ronde één aan de acht jaar oudere Pironkova gekoppeld, tegen wie ze nooit eerder speelde op het WTA-circuit. Neemt ze die horde, wacht in ronde twee Agnieszka Radwanska (WTA 6). De Poolse is als vierde reekshoofd vrij in de openingsronde.

Mertens, vorig weekend nog succesvol met de Belgische Fed Cup-ploeg in het duel in en tegen Roemenië, is de enige landgenote op de Dubai Duty Free Tennis Championships. In de eerste ronde van het dubbelspel komt ze samen met de Bulgaarse Aleksandrina Naydenova uit tegen de Kazachse Yaroslava Shvedova en de Taiwanese Hao-Ching Chan.

bron: Belga