Trump en May dansen rond de waarheid in kunstwerk

Kunstenares Bambi heeft een nieuwe creatie op een muur in Londen gezet die veel aandacht krijgt. De muurschildering waarin ze de Brexit en de chaos rond het presidentschap van Donald Trump combineert met het succes van de film 'La La Land' toont het schrille contrast tussen onbezorgdheid en verontrusting.
door
Liza
Leestijd 1 min.

Kunstenaars en artiesten laten zich graag inspireren door de huidige politieke omwentelingen in de wereld, zoveel is duidelijk. Ook straatartieste Bambi is begeesterd door sociale en politieke aspecten. In haar kunst gebruikt ze representatieve beelden en vaak ook bekende figuren om een boodschap uit te zenden. Bambi's werken zijn te vinden stedelijke omgevingen alsook op muren van bekende fans, zoals Rihanna, Brad Pitt en Adele. De grafittiartieste houdt haar identiteit angstvallig geheim.

Lie Lie Land

In de Huffington Post gaf de straatkunstenares een woordje uitleg over het werk: "Het idee voor deze muurschildering heb ik gekregen toen ik al die posters van 'La La Land' in Londen zag hangen. Zo'n gelukkig stelletje dat ronddanst, zonder ook maar enige zorg aan het hoofd. Terwijl de film toch in de bioscoopzalen verscheen tijdens een donkere politieke periode in de wereld."

Op het tafereel zien we Trump met de Britse premier Theresa May onbezorgd dansen met als opschrift 'Lie lie land' (land vol leugens). Een duidelijke verwijzing naar de Oscarfavoriet 'La La Land' en politieke bekommernissen.

Foto Facebook / Bambi Street Artist